Projectplanning maken

Een bouwbaar projectplan is de basisblauwdruk van je app. Je kunt het zien als een ruwe architectonische schets van hoe je app zal functioneren, hoe je denkt dat het eruit zal zien, en wat de belangrijkste functies zijn. Dit kan vaak worden gedaan door een paar alinea's te schrijven over wat de app is, wie de doelgroep is, en waarom het nuttig is. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een videochat-app wilt maken. Je zou een alinea kunnen schrijven over hoe videochatten persoonlijker is dan sms'en, en hoe het een geweldig hulpmiddel kan zijn om stress te verminderen. Je zou ook een alinea kunnen schrijven over hoe de app nuttiger is als de mensen met wie je chat dezelfde apps gebruiken als jij, zoals een videochat-app. Je zou ook een alinea kunnen toevoegen waarin je de verschillende gebruikssituaties beschrijft waarvoor de app bedoeld is.

Een ruwe blauwdruk van je app

In deze fase schets je een ruwe blauwdruk van hoe je app eruit gaat zien. Dit omvat de belangrijkste onderdelen, hun functie, en hoe ze met elkaar in verband staan. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de app? Hoe past elke functie in het geheel? Wat wil je dat de app doet? Wie is uw publiek?

Maak aantekeningen over alles.

Tijdens deze fase maak je overal aantekeningen over. Je bent op zoek naar manieren om je ideeën en ideeën die je tegenkomt te valideren. Als je bijvoorbeeld een projectplan voor een chat-app aan het schrijven bent, probeer dan aantekeningen te maken over hoe de app zal werken, hoe hij eruit zal zien en hoe hij zal functioneren. Dit zal je helpen om je ideeën te valideren en je te laten weten of je er op de juiste manier over denkt.

Voeg details toe aan al het andere.

Nadat je een ruwe blauwdruk van je app hebt, is het tijd om details toe te voegen. Dit omvat andere belangrijke onderdelen, hun functie, en hoe ze met elkaar in verband staan. Wat zijn de belangrijkste functies van de app? Hoe past elke functie in het totaalplaatje? Wat wil je dat de app doet? Wie is uw publiek?

Laatste stappen

Op dit punt heb je de voorbereidende stappen van de projectplanning voltooid. Als je klaar bent, goed gedaan! Zo niet, dan moet je nog een stap verder gaan.

In deze fase zult u zich richten op het uitwerken van uw ideeën, het ontwikkelen van een high-level ontwerp, en het ontwikkelen van een high-level product roadmap. U wilt uw ideeën verder uitwerken, een high-level ontwerp ontwikkelen, en een high-level product roadmap ontwikkelen om u te helpen bepalen welke functies uw app moet hebben en wanneer ze moeten worden geïmplementeerd.

Dit is ook de fase waarin u uw ideeën gaat valideren. Je wilt er zeker van zijn dat wat je bouwt iets is dat mensen ook echt zouden gebruiken. Je wilt er zeker van zijn dat het echte problemen oplost en dat het nuttig is voor je publiek.

Author